dimarts, 24 de març del 2009

El 22 de març la Siurana ha fet 2 anys


La Siurana ha fet dos anys, i ho hem celebrat de manera especial, amb una bona festa i un bon ball. Com diu la Pilar no tot ha de ser política en aquestes pàgines, també va bé donar a conèixer les nostres vivències, els nostres neguits i les nostres il·lusions. I la Siurana n'és una d'il·lusió i desitgem poder penjar durant molts anys les fotos dels seus aniversaris.





divendres, 13 de març del 2009


Us presento la meva néta, la Siurana, en una imatge a Sant Pol del passat mes de febrer. A punt de fer els dos anys. redéu com passa el temps!!!

L’ENTESA DENUNCIA L’ALCALDE PER PRESUMPTA PREVARICACIÓ

No ens ha tocat cap més remei, després d’incomptables avisos, després de reclamar insistentment que s’aturés l’exercici il·legal i deslleial de restauració de la Hacienda, després d’intentar una sortida negociada que l’Ajuntament no respecta, hem denunciat a l’alcalde per un presumpte delicte de prevaricació.

De moment, el fiscal informa que cal obrir diligències i el jutge reclama certificacions de documentació per comprovar si s’han concedit permisos i llicències d’obres no adequades als usos permesos de sòl, i també, per comprovar totes les “festes” consentides i autoritzades per l’Ajuntament, tot i sabent que en realitat es realitzava una activitat de restauració, i si aquesta activitat havia generat algun ingrés.

No calia arribar aquí, però no ens han deixat cap altra sortida, el govern de CiU i ERC estava decidit a seguir consentint el restaurant, sense taxes ni impostos, fins que s’aconseguís d’una manera o altra la seva legalització, sense importar el temps ni les formes, sense considerar la resta de restaurants del municipi que sí paguen les taxes i impostos i han de suportar aquesta competència deslleial. Fins i tot perjudicant directament a altres veïns en el seu intent de posar-la dins del catàleg. Ara ja tot està en mans del jutge i el que determini i dictamini la justícia.

Tot i així, seguim estan disposats a trobar una sortida negociada a aquesta situació. Estem disposats a parlar-ne tant com calgui i esforçar-nos a apropar les posicions. Només posem una sola condició: que cessi l’activitat il·legal mentre no s’arribi a un acord que acabi permetent la resolució del conflicte. És tan demanar això? Tan costa complir amb la legalitat?

Sabeu que fan uns i altres?, seguir amb l’activitat il·legal, tal com hem pogut comprovar i denunciar el passat 7 de març, i fent la vista grossa el govern, tot i que sap que està sota la mirada de la justícia. Així mai hi haurà sortida.

dimecres, 11 de març del 2009

QUE CADASCÚ ASSUMEIXI LA SEVA RESPONSABILITAT

Aquests dies el govern municipal de CiU i ERC, amb el regidor d’urbanisme al davant, ens ha reunit per tractar la situació de l’obra de l’Av. Maresme, 5 – 7. Com sabeu, aquesta obra s’ha fet sense la llicència per al projecte executiu. La llicència no es podia donar ja que estava supeditada a les places d’aparcament que s’hauran de fer en un altre lloc. I per autoritzar això, calia una modificació de les ordenances urbanístiques, que tot i comptar amb el suport de tots els grups, encara no està vigent, ja que la Comissió Territorial d’Urbanisme (CTUB) de la Generalitat ha demanat unes modificacions i obliga a fer plans de millora, el que endarrereix encara més la seva publicació. De mentre però, l’edifici ja està construït i la seguretat a la que es va fer menció per permetre que comencés l’obra sense llicència, està més que garantida, des de novembre del 2008, segons els tècnics municipals.

Ens trobem doncs, davant d’un edifici construït sense llicència, amb unes modificacions que encara tardaran mesos en estar vigents, i un pla especial que obliga a fer la CTUB, quan siguin vigents les modificacions, el que encara endarrerirà més la llicència.

Què se l’hi acut fer al govern davant d’això?, senzill, reunir a l’oposició amb l’empresa, fer-nos escoltar les més que justificades necessitats de la constructora davant la crisi, per emplaçar-nos a “autoritzar que prossegueixi l’obra”.

La resposta del nostre grup és clara: que cadascú assumeixi la seva responsabilitat. Si quan preguntàvem i exigíem explicacions per la construcció sense llicència no es va comptar amb nosaltres i el govern va optar per una política de fets consumats, ara que siguin ells els que assumeixin la seva responsabilitat, que no intentin “passar-nos el mort”, tot apel·lant a la crisi i a la pèrdua dels llocs de treball. No és responsabilitat nostra decidir què fer davant d’aquesta situació, qui la imposada és el govern, que ells decideixin.

El nostre grup ha demostrat de sobres la nostra responsabilitat en aquest tema, no volem ni la pèrdua de llocs de treball, ni tenim res contra una constructora que ha fet allò que li han permès de fer el govern municipal. Però no renunciarem a denunciar la negligència d’aquest govern en aquest assumpte, negligència i irresponsabilitat que ara posa en difícil situació a tècnics municipals, constructora i treballadors. Que cadascú assumeixi la seva responsabilitat.

Jordi Parés

Regidor de l’Entesa d’Esquerres – Iniciativa per Catalunya Verds