dimecres, 28 de gener del 2009

Ple extraordinari 30-12-08

El tercer en un mes. Convocat (és un dir això de convocat) amb caràcter d’urgència per a l’aprovació definitiva de la modificació pressupostària i per aprovar el projecte tècnic de l’ampliació de l’escola bressol.
El que destaca d’aquest ple és el mètode empleat: se’ns convoca el 29 a l’una del migdia, una hora abans de tancar l’ajuntament, per a un ple el dia 30 a les nou del matí, quan obra l’ajuntament, és a dir, teníem com a molt una hora per consultar la documentació, si és que vèiem el correu electrònic.
La urgència la justifiquen. Els mètodes no tenen justificació. Sobretot quan tot i així, el nostre regidor aprofita la tarda per intentar consultar la documentació del ple i la sorpresa majúscula és que no hi era. Incomplint la llei, l’expedient del ple no tenia la documentació necessària per al debat del dia següent. Era això el que pretenien amagar? Aquest fet per sí sol anul·la qualsevol acord adoptat en aquest ple ja que incompleix un principi fonamental com és disposar de TOTA la documentació a partir del moment en què s’efectua la convocatòria del ple.
Però el millor és la resposta del portaveu de CiU: “ja podeu demanar la nul·litat, nosaltres explicarem que per culpa vostra (en referència al nostre regidor) no tindrem l’ampliació de l’escola bressol l’any 2009”. És a dir intentarà convèncer a la població que després de 363 dies de l’any, s’esperen a fer la feina el penúltim dia, la fan mal feta, se salten totes les lleis i es passen els drets democràtics pel “forro”, i pretenen que la culpa sigui del nostre regidor perquè reclama el compliment de la llei i el respecte als seus drets. Que ho intenti, i veurem si algú s’ho creu.
El debat de la urgència ha estat el més important del ple, el nostre regidor s’ha abstingut en les votacions per no conèixer la documentació, tot i que indubtablement estem a favor de l’ampliació de l’escola bressol. Hem votat contra l’aprovació definitiva de la modificació pressupostària que desestima, com sempre, les al·legacions presentades pel nostre grup, amb un raonament fora del normal quan diu que si no hi havia la documentació que es modificava en l’expedient, motiu d’una de les nostres al·legacions, és per “descuit”, sense “mala intenció” i per tant es desestima.
Quina forma d’acabar l’any i quina pena.